Du som ønsker en ADHD-utredning, kan velge mellom fysisk eller digitalt oppmøte. Du bestiller time på Online Booking på denne hjemmesiden. Husk å booke time i henhold til ønsket oppmøteform. Det er fast pris på ADHD-utredninger, og prisen er i dag 9000 kroner. Vi tilbyr også en nedbetalingsplan gjennom Klarna dersom du øsnker det. Utredningen ferdigstilles innen én uke fra første konsultasjon. Dersom utredningen må avbrytes fordi det fremkommer at symptomene har en annen årsak, betaler du kun for den tiden som allerede er benyttet, til en timepris på 1800 kroner.
Dette beløpet inkluderer alle konsultasjoner (både digitale og fysiske), testing og gjennomføring av standardiserte spørreskjemaer for utredning av ADHD, utskåring og vurdering av testresultater, psykoedukasjon om ADHD, gjennomgang av testresultatene sammen med klienten, sammenstilling av anamnestisk informasjon (historikk), samt skriving av ADHD-rapport og til slutt skriving og sending av henvisning til psykiater.
Viddal og Rensvik psykologsenter har over mange år samarbeidet med flere psykiatere i Trøndelag. Dersom du får en ADHD-diagnose og ønsker medikamentell behnadling , vil du derfor få time hos psykiater med relativt kort ventetid, vanligvis omkring 4–6 uker, avhengig av pågang. Det er og mulig og gjøre dette digitalt.
Alle utredningene gjennomføres av psykolog Erlend Rensvik, som har utført ADHD-utredninger både på ungdommer og voksne gjennom 25 år.
Hver ADHD-utredningstime varer i ca 50 -55 minutter. Det kan variere hvor mange timer som trengs, avhengig av kompleksitet og hvor lang tid utføringer av testene tar. Det må påregnes noe hjemmarbeid i den uken som utredningen pågår.
Vi utreder desverre ikke barn og ungdom under 16 år for ADHD eller autisme, du må være 16 år for å få utredning for dette ved Viddal & Rensvik Psykologsenter.
Slik foregår en ADHD-utredning – trinn for trinn
Utredningen består av flere samtaler som kan foregå enten digitalt eller ved fysisk oppmøte. I disse samtalene kartlegger vi situasjonen din, snakker om symptomene du opplever, og samler inn relevant informasjon for å kunne gjøre en faglig vurdering.
Vi bruker også ulike tester og standardiserte skjemaer for å få et mest mulig helhetlig bilde. Eksempler på dette er Adult Self-Report Scale (ASRS), som brukes for å kartlegge symptomer, og det diagnostiske intervjuet DIVA 5.0, som hjelper oss å vurdere om kriteriene for ADHD er oppfylt. Resultatene vurderes nøye og sammenstilles med det vi har fått fram i samtalene.
Vi vurderer funnene opp mot kriteriene i ICD-10 for ADHD (F 90.0 Hyperkinetisk forstyrrelse), slik det er anbefalt i norske faglige retningslinjer. Som en del av utredningen ser vi også etter tegn på eventuelle komorbide tilstander – det vil si andre psykiske eller nevrologiske vansker som kan opptre samtidig med ADHD. Vi bruker anerkjente strukturerte intervjuer og selvskåringsskjemaer for å kartlegge og vurdere komorbide vansker på en grundig og faglig forsvarlig måte.
For å styrke vurderingsgrunnlaget i selve ADHD-utredningen innhenter vi også informasjon fra komparent – det vil si en person som kjenner deg godt, for eksempel foreldre, partner, en nær venn eller annen nærstående, dette for å følge veilederen for ADHD utredninger i Norge.
Du får også informasjon og opplæring om hva ADHD er, hvordan det kan påvirke hverdagen, og hvilke muligheter som finnes for behandling. Dette kalles psykoedukasjon og er en viktig del av utredningen.
Når testresultatene er klare, går vi gjennom dem sammen. Du får god innsikt i hva vi har funnet og hvordan vi har kommet frem til vurderingen. Vi ser også nøye på din bakgrunn, tidligere symptomer og eventuelle tilleggsdiagnoser.
Til slutt skriver vi en samlet ADHD-rapport med konklusjon og forslag til videre oppfølging. Dersom det er aktuelt med medisinsk behandling, sender vi henvisning til psykiater. Utredningen avsluttes med en helhetlig vurdering, slik at du får en tydelig forståelse av situasjonen din og veien videre.